sleekez nederland, belgie, belgium, paarden borstel, honden borstel, katten borstel, furminator, grooming tool de candybar oud gastel holland

Sleekez, Hoe makkelijk kan het zijn!

 

Voor je paard, hond of kat een borstel die de loszittende haren te lijf gaat,

Dekjes of dekens zijn met deze borstel ook op een simpele manier te ontharen,

Deze borstels zijn te bestellen onder het knopje winkel of af te halen in de winkel

in Oud Gastel.

 


reiki voor dieren Nederland Oud Gastel Roosendaal Breda Reiki behandeling

Wat is Reiki:

 

Reiki is  het doorgeven van Universele Energie. Dit is rond 1900 ontstaan in Japan. Dr. Usui is de grondlegger van Reiki. Ook wel genoemd Usui System of Natural Healing. Rei- betekent universele en Ki betekent energie, door deze universele energie door te geven aan dieren ontstaan hele mooie samenwerkingen en zorgt ervoor dat het dier dat Reiki ontvangt zich beter gaat voelen en ook meer openstaat voor het baasje. Door Reiki worden de verbindingen (chakra’s) tussen lichaam en ziel geïntensiveerd, waardoor het contact met aarde wordt hersteld. Ook is het mogelijk dat gebeurtenissen uit het verleden worden verwerkt.

Het mogen geven van Reiki is een hele mooie ervaring. Reiki is verdeeld in 3 niveau’s Reiki 1 basis, Reiki 2 verdieping en Reiki 3 deze is verdeeld in Healer en Master. Reiki energie komt via de cosmos binnen en kan overal gegeven worden, Reiki is universeel en kent geen beperkingen. Reiki stroomt naar de plekken waar dit nodig is, als een dier bijv. een wond heeft of een dik been, kun je op de plek behandelen, soms is dit te heftig voor het dier, dan kan Reiki gegeven worden op een andere plek waar hij/zij het als prettig ervaart, de energie van Reiki stoomt dan toch naar de plek die we niet kunnen behandelen. Geen dier is hetzelfde en zal op zijn eigen manier laten weten waar hij/zij Reiki nodig heeft. 

Wanneer je met een klein dier werkt gaat de energie precies naar de goede plek ook als het dier zo klein is dat je het in één hand kunt houden. Reiki vind zijn eigen weg waar het op dat moment nodig is.

Met dieren is het heel fijn werken, ook als het dier het in het begin een beetje eng vinden, dan begin ik met Reiki van een afstand, heel belangrijk is dat je een dier nooit iets oplegt. Hierin je gevoel volgen als behandelaar is zeer belangrijk. Wanneer je op afstand begint zul je merken dat het dier dit als fijn ervaart en dan toch naar je toekomt, dit kan soms even duren.

Verder werkt Reiki net als bij mens ook bij dier en zal dit positief ervaren worden door het baasje van het behandelde dier. Vaak kun je ook een cirkel doorbreken, waardoor het dier beter in zijn vel komt te zitten en hierdoor ook zijn baasje.

Het is altijd belangrijk om eerst de veearts te raadplegen, want je moet Reiki zien als een aanvulling, wanneer iets kapot is kun je dat niet maken. Wel kunnen we zorgen dat de doorstroming van energie verbeterd wordt waardoor het dier wel minder pijn zal ervaren en dus eerder hersteld.


Ilse braspenning

Reiki master Ilse Braspenning paarden honden huisdieren

                                              Sinds 2006